Viata ta e calatoria ta!

Se spune ca viata e precum o  minunata calatorie!  Va propun  un scurt exercitiu de imaginatie!

Sa indraznim sa aruncam o privire mai atenta la ceea ce traim si sa ne imaginam viata noastra ca fiind o calatorie cu destinatie clara. Sa ne imaginam o trasura cu cai si pe acest drum trasura reprezinta corpul nostru, caii  reprezinta mintea, iar calatorul care tine haturile trasurii este sufletul. Puteti vizualiza acest lucru?

Perfect!

Caii care trag trasura pe drumul vietii reprezinta mintea, iar calatorul se lupta sa tina mintea sub control. Daca mintea este educata, vom asculta in final dorinta sufletului, nu  mintea.

Una dintre tentatii este sa fim atrasi de felul comod in care mintea asaza lucrurile in viata noastra, uitand ca in acest plan vocea sufletului ne calauzeste destinul.

Constientizam ce se intampla atunci cand ne dam seama ca avem puterea de a alege in interiorul nostru, chiar daca la inceput poate avea loc acolo o batalie intre suflet si minte.

Cand suferim, vedem in noi doua forte: una care gandeste , alta care simte, in directii diferite.

Ne invartim, ametim, ne doare, suferim inconstient in  fiecare zi dar adevarata putere este puterea sufletului, a ceea ce simtim.

O  prima etapa este  educarea mintii  si dorinta de a-ti restructura gandirea, trezirea la realitate prin diferenta dintre ,, trebuie .. si  ,,am nevoie,, sa simt cu adevarat ce imi e de folos.

In aceasta calatorie, important este sa intelegem ca e posibil sa experimentam mult disconfort, multe tensiuni in interior din cauza unor situatii conflictuale sau probleme emotionale, dar… sa ne ascultam sufletul.

O alta etapa de schimbare in viata este cand incepi propria dezvoltare personala si mergi pe calea psihoterapiei incepand sa observi lumea in mod diferit.

Descatusarea apare cand incepem sa acordam atentie sufletului mergand la psiholog, medic sau terapeut.

Sufletul si intuitia pot lucra impecabil in interior, in deplina armonie.

Sa tinem deci mintea „in frau”  prin gandire pozitiva, realista si responsabila si vom reusi sa detinem controlul asupra propriei vieti, bucurandu-ne de minunata calatorie care este Viata!

Psiholog  FlorentinaBocai

Abonează-te la Newsletter

Vei primi solutii la probleme reale: anxietate-depresie

Psihoterapeut Florentina Bocai - citește mai multe despre cine sunt eu

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin

Cum sa recastigi increderea in tine dupa o trauma de pierdere

Programează-te la terapie
Ți-ar putea plăcea și...