Blog

Cabinet psihoterapie Florentina Bocai

Viata ta e calatoria ta!

Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie!

Haideti sa indraznim sa aruncam o privire mai atenta la ceea ce traim si sa ne imaginam viata noastra ca fiind o calatorie cu destinatie clara. Sa ne imaginam ca pe acest drum trasura reprezinta corpul nostru, caii de la trasura reprezinta mintea, iar calatorul este sufletul care cauta sa ajunga cu bine la destinatie.

Puteti vizualiza acest lucru?

Perfect!

 Caii care trag trasura pe drumul vietii reprezinta mintea, iar calatorul se lupta sa tina mintea sub control. Daca mintea este educata, vom asculta in final dorinta sufletului, nu a mintii.

Una dintre tentatii, destul de dificil de tinut in frau, este sa fim atrasi de felul comod in care mintea asaza lucrurile in viata noastra, uitand ca in acest plan vocea sufletului ne calauzeste destinul.

Constientizam ce se intampla atunci cand ne dam seama ca avem puterea de a alege in interiorul nostru, chiar daca la inceput poate avea loc acolo o batalie intre suflet si minte.

Cateodata, cand suferim, vedem in noi doua forte: una care gandeste ceva, alta care simte altceva; doua forte, una care simte, alta care gandeste.

Ne invartim, ne jucam, ametim, ne doare, suferim inconstient in  fiecare zi, dar adevarata putere este puterea sufletului, a ceea ce simtim.

O  prima etapa este  trezirea la realitate, cand ne dam seama ca tot ceea ce simtim e mai presus de ceea ce ne spune mintea ca „ar trebui” sa facem.

In aceasta calatorie, important este sa intelegem ca e posibil sa experimentam mult disconfort, multe tensiuni in interior din cauza unor situatii conflictuale sau probleme emotionale, dar… sa ne ascultam sufletul.

O alta etapa in viata este cea in care suntem in stare sa vedem lumea in mod diferit.

Descatusarea apare cand incepem sa acordam atentie acelei parti speciale a fiintei noastre – sufletul.

Intelectul si intuitia pot lucra impecabil in interior, in deplina armonie.

Sa tinem deci mintea „in frau” ca sa reusim sa detinem controlul asupra propriei vieti, bucurandu-ne astfel de frumusetea calatoriei.

Psiholog  FlorentinaBocai

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viata ta e calatoria ta!

Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie! Haideti sa indraznim sa aruncam o privire mai atenta la ceea ce traim si sa …

Psihoterapia e calea catre tine insuti !

Ce este psihoterapia ? Cand in viata personala apare disconfortul, traim de cele mei multe ori, stari de confuzie si blocaj …

Fii observatorul gandurilor tale !

CUM  NE OBSERVAM GANDIREA ? Cel mai important lucru pe care il putem  face cand suntem intr-o situatie de discomfort, …