Programează-te

Terapia florala Bach

 

Care sunt beneficiile teapiei florale Bach?

Nu, nu e vorba despre muzicianul Bach ci de doctorul de suflete, specialistul  doctor englez Edward Bach ( 1886- 1936) in terapia florală care spunea că:

,,Boala este rezultatul conflictelor dintre suflet si minte. Atata timp cat sufletul si personalitatea sunt in armonie, totul este bucurie, pace si sanatate”

Terapia florala Bach  poarta numele medicului englez dr. Edward Bach, cel care i-a pus bazele la inceputul secolului XX, dedicandu-si intreaga sa viata descoperii tainelor terapeutice ale florilor.

 

Doctorul Bach a avut o pregatire speciala in medicina conventionala lucrand ca bacteriolog, apoi ca medic homeopat la Spitalul Universitar din Londra, in urma lui ramanand  pana astazi 7 nosode intestinale in homeopatie. In 1930 a renuntat la cariera de medic si s-a retras la tara,  intr-un satuc in mijlocul naturii, langa Oxford, unde s-a dedicat  studiului florilor, plantelor si copacilor, incercand sa le deslusesca tainele terapeutice.

 

Dr.Bach spunea ca ,, nu exista boli ci bolnavi,, adevarata cauza a suferintelor umane aflandu-se  in planul mental-emotional.

 

Pornind  de la premisa de ,,a trata persoana si nu boala,, dupa modelul folosit in homeopatie, folosea orice prilej de a studia comportamentul si atitudinea oamenilor in diverse imprejurari, aplicand remedii florale pentru diverse emotii si stari de discomfort. Din experienta  personala, a ajuns la concluzia  ca starile emotionale negative,  de exemplu frica,  neincrederea sau suferinta prelungita  pregatesc terenul pentru aparitia  unei boli. In  1933 a aparut prima publicatie despre remediile  florale Bach  numite Cei Doisprezece Vindecatori. Astazi fundatia ce-i poarta numele  respecta cu strictete  principiile si indicatiile doctorului englez Edward Bach.

 Defapt, ce sunt remediile florale Bach?
Remediile florale Bach reprezinta un sistem de terapie naturista alcatuit din 38 de esente florale,  preparate din flori sau crengute, de regula din plante si arbori din flora spontana,  prin metoda soarelui sau metoda fierberii. Plantele selectionate sunt complet lipsite de toxicitate, pot fi luate in paralel cu alte medicamente sau tratamente  si nu dau reactii adverse .

Medicina vibrationala spune ca  orice substanta din natura are o vibratie proprie, modurile de vibratie fiind  diferite de la o stare emotionala la alta; cand esti bucuros ai stare de vibratie dar cand esti trist, ai o stare de vibratie diferita. Starea de sanatate  are o vibratie, pe cand starea de boala are o alta vibratie .
Cu alte cuvinte,  traim pe frecvente diferite de stare, de aceea  fiecare  remediu floral se adreseaza unei stari emotionale specifice.

Dr. Bach a considerat ca cele 38 de remedii acopera toate emotiile negative.

Ce nu sunt remediile florale:
– nu sunt produse homeopate
– nu sunt esente folosite in aromoterapie
– nu sunt medicamente
– nu sunt substante toxice

 

 

Cum actioneaza remediile florale Bach?

Esentele florale  puse in apa,  lasa o amprenta de vibratie al carei efect se raspandeste  apoi in intreg organismul. Ele actioneaza  pe ,,principul foitelor de ceapa,, de ceea in interviul clinic e important sa se tina cont numai de acele emotii si stari aflate pe palierele  unde  remediul poate functiona. Schema de tratament tine cont de emotii negative, atitudini mentale si comportamente distructive, soc, trauma etc.

Efectul placebo nu se poate aplica in cazul esentelor florale Bach pentru ca acestea sunt folosite cu succes si  pe animale si plante.

Remediile florale Bach sunt folosite  pentru a trata starile psiho-emotionale  si nu bolile fizice.

 

In ce cazuri se folosesc remediile florale Bach?

Esentele florale sunt administrate in stari de șoc, suferintă emoțională,  fiind  benefice  pentru copii, adulți, nou nascuti, adolescenti, varstnici sau bolnavi in faze terminale.
Se aleg in functie de  natura si cauza factorului de stres,  fiind in stransa legatura cu tipul de personalitate si starea celui aflat in suferinta.

Principalele  7 atitudini mentale vizate sunt :
1. Frica
2. Nehotarare
3. Singuratate
4. Interes insuficient pentru prezent
5. Sensibilitate la influente si idei exterioare
6. Dezamagire si disperare
7. Preocupare exagerata pentru binele celorlalti

 

BENEFICIILE TERAPIEI FLORALE BACH:
– recastigarea increderii in sine
– indepartarea starilor  de ingrijorare, frica,  nesiguranta
– vindecarea suferintei psiho-emotionale in urma unui  soc, trauma
– indepartarea efectelor secundare aparute in urma unui abuz sexual
– indepartarea sentimentului de vina si castigarea constientei propriei valori
– puterea de a iubi fara conditii
– recastigarea increderii de a merge mai departe
– dobandirea fortei de a se  ierta pe sine sau alte persoane
– recuperare emotionala dupa  divort, decesul unei persoane dragi, accident
– dobandirea  puterii de a spune,,nu,, prin comunicare si intelegere
– recapatarea vitalitatii fizice si mentale
– somn bun si odihnitor
– redobandirea unei vieti sexuale echilibrate
– intelegerea necesitatii de centrare pe momentul prezent
– echilibrare emotionala si adaptare in situatii de stres

Esentele florale Bach  introduse in sticlute de 20 ml prevazute cu picurator,   se administreaza 4 picaturi de 4 ori pe zi minimum, sublingual sau   adaugate  in apa, ceai, cafea, suc. Un singur remediu poate fi uneori suficient pentru o stare negativa pasagera dar, de  regula,  se folosesc combinatii de maxim 6-7 remedii, pentru ca  si reactiile noastre emotionale sunt complexe. Pentru probleme mai vechi, resentimente sau comportamente  adanc inradacinate  este necesar un tratament mai indelungat.

 

Remediile florale Bach au efecte secundare?

Remediile  nu contin substante otravitoare, ceea ce elimina riscul unor efecte secundare in cazul unei supradoze sau al unei prescrieri incorecte.
Terapia aduce la suprafata sentimente reprimate de multa vreme, tocmai pentru a fi eliminate,  pentru a se produce astfel vindecarea.

 

Remediile Florale Bach:

Nu sunt toxice

Nu au efecte secundare.

Sunt benefice pentru toti membrii familiei.

Nu creeaza dependenta

Exista contraindicatii in terapia florala Bach?
Fiecare sticluta contine 4 pic. de alcool și deși este  foarte diluat, nu e recomandat  celor aflați în sevraj  la  dezalcoolizare, celor ce alăptează sau celor care din motive religioase nu consuma alcool.
Remediile pot fi folosite in momente de criza, fara riscul de a interfera cu alte medicamente, nu creează dependenta sau intoleranta. 

Pentru rezultate bune  in terapie,  implicarea, seriozitatea si perseverenta  din partea dumneavoastra  sunt definitorii pentru un succes terapeutic

Precizare: Aceste informatii va sunt prezentate numai in scop de informare privind acest sistem de terapie naturist. Ele nu sunt un substituent al terapiei, psihoterapiei  sau tratamentelor medicale.

Programează acum o ședință de terapie, in cadrul căreia vei primi si o sticluță de 30 ml cu remedii Bach.

 

Trimite un sms pe whatsapp la tel 0733413089 sau sună direct pentru o programare.

 

Florentina Bocai, Psiholog Bucuresti

Abonează-te la Newsletter

Vei primi solutii la probleme reale: anxietate-depresie
Author picture

Psihoterapeut Florentina Bocai - citește mai multe despre cine sunt eu

Cum sa recastigi increderea in tine dupa o trauma de pierdere

Programează-te la terapie
Ți-ar putea plăcea și...

Psihoterapie adolescenti

Ce presupune terapia adolescentului ?   Adolescenții se confruntă cu mari schimbari interioare, cu diverse probleme in relatia cu parintii,  prietenii și scoala dar psihoterapia ii poate ajuta sa constientizeze

Citește mai mult »

Psihoterapie cuplu

Ce ar trebui să știi despre terapia de cuplu ?   O ședință de cuplu se adreseaza ambilor parteneri fiind vizata perspectiva lor asupra relatiei,  dar si obiectivele pe care

Citește mai mult »

Medicină energetică

Ce este  medicina energetica samanica?       Shamanii incasi au realizat ca Mama Pamant se afla acum intr-un moment de schimbari profunde si au considerat ca este necesar sa impartaseasca

Citește mai mult »

 

Mini curs gratuit: Cum sa-ti Regastigi Increderea in tine dupa o pierdere majora