Psihoterapie individuala

CE ESTE PSIHOTERAPIA  INDIVIDUALA?

Daca nu ai fost niciodata la psiholog, iti pot spune ca intalnirea cu un psiholog cu experienta iti va scimba viata. De ce este psihoterapia este o cale de autocunoastere si redescoperire interioara?

Am intalnit oameni nefericiti  blocati intr-un  punct, o idee, o etapa de viata care nu mai credeau ca viata lor va capata vreodata  un sens, dar care au inteles ca ,,mersul la psiholog,, nu e un semn de nebunie ci o etapa de schimbare personala !

Psihoterapia  individuala este  o cale de transformare si schimbare interioara!

Uneori nu recunoastem ca suferim in urma unor pierderi, ne este sufletul gol  in  urma  unor  alegeri,  ne  criticam si ne invinovatim  pentru ca nu reusim  sa gestionam un conflict interior.

Daca ai ajuns pe aceasta pagina, te apreciez pentru ca a  ajunge la un psiholog cu experienta inseamna sa te lasi condus de intuitia care iti spune daca rezonezi sau nu cu o persoana, cu nivelul de pregatire si stilul terapeutic oferit.

A face o programare la psiholog nu e un semn de nebunie, slabiciune sau nestiinta  ci inseamna sa recunosti ca nu ai solutii de vindecare si vrei sa afli cum sa te descurci cu tristetea, furia si traumele din trecut.

De la doctor obtii un sfatul medicului si medicamente.

De la psiholog primesti solutii terapeutice pentru problemele tale. Eu ca psiholog,  te pot asculta chiar la un nivel foarte profund pentru ca sufletul are nevoie de blandete, intelegere si caldura.

Poate stii sau nu, psihologul nu judeca, nu critica, nu isi exprima pareri personale despre viata si trairile tale ci asculta cu implicare profesionala desavarsita.

Cum decurge psihoterapia individuala:

 • terapia este adaptata fiecarui caz in parte pentru ca fiecare om e unic
 • tin cont de ritmul fiecarei persoane in terapie, daca vrea sa vina saptamanal sau bilunar,  in functie de cat poate constientiza si aprofunda
 • ofer solutii terapeutice diverse  pentru atingerea obiectivului terapeutic
 • lucrez cu tipuri de terapie diversa: cognitiv0-comportamentala, transpersonala, constelatia sufletului si terapia energetica.
 •  

Durata unei sedinte de  terapie este 50 min dar poate varia în functie de complexitatea  fiecarui caz.

Ca psiholog, nu am o bagheta magica sa fac ,,minuni peste noapte,, dar  daca exista implicare in terapie pot aparea mici schimbari inca de la primele sedinte.

Rolul meu ca psiholog este sa  iti ofer un cadru   profesional, un loc in care sa simti ca esti in siguranta  si ai incredere sa imi spui povestea ta de viata  pentru a putea sa iti ofer solutii concrete pentru  a va   regasi   linistea de altadata.

Rolul unui  psiholog  profesionist in  cabinet  consta in interventia la nivel cognitiv-comportamental pentru restabilirea echilibrului interior.

Anxietatea si depresia pot fi depasite  prin psihoterapie, terapie arhetipala, hipnoza clinica  sau medicina energetica sustinuta de consilierea spirituala.

Iti vei  recapata  increderea  si libertatea de a crede ca meriti  sa fii  fericit!

iti voi oferi Confidentialitate, seriozitate si profesionalism!

Cand o persoana se afla in confuzie sau disconfort interior programeaza o sedinta individuala pentru a primi solutii la ,, problemele,, emotionale si de comportament.

La un alt nivel de perceptie,  nu exista probleme ci doar situatii ce au nevoie de rezolvare prin intelegere si vindecare. Iti pot spune ca  regula de baza este confidentialitatea ce ofera siguranta in campul terapeutic  fara teama ca vei fi judecat sau criticat.

Psihoterapia  inseamna de fapt o intalnire cu Tine Insuti si cu intreaga poveste de viata!

women-in-transition-therapy-talking-therapist

Ce se rezolva cu succes prin psihoterapie:

 • anxietate, depresie, atacuri de panica
 • anxietate adolescenti: relatii conflictuale cu parintii, lipsa  interesului  pentru    scoala, dependenta de calculator,   stres  scolar
 • problemele parintilor: relationare deficitara cu copiii,  necomunicare
 • relatii disfunctionale in cuplu : abuz emotional, infidelitate, gelozie, dificultati de comunicare
 • tulburari de identitate sexuala: traume sexuale, nevoia identitatii sexuale
 • stres : profesional,  posttraumatic, stres financiar, stres  existential

 

Beneficiile psihoterapiei:

 • exprimarea propriilor  emotii – furie, frica etc
 • invatarea unui stil de gandire mai adaptativ
 • invatarea  tehnicilor de comunicare neagresiva
 • intelegerea propriilor nevoi in relatia cu tine insuti
 •  recastigarea increderii in propria persoana
 •  multumire de sine, iertare, acceptare
 •  afli noi metode de adaptare la stres

Va  aflati  într-un impas existential care va afectează viata? Porniti  pe  calea psihoterapiei si veti descoperi ca  puteti reusi să depasiti  dificultatile  emotionale si relationale cu care va confruntati!
Deschid  o usa celor  care-si  doresc o  schimbare in universul lor interior!

O relatie   terapeutica sincera dintre psiholog si pacient este decisiva inca de la prima sedinta  pentru atingerea sucesului terapeutic!

Ce castigi intr-o relatie  terapeutica de calitate cu psihologul :

 1. CONFIDENTIALITATE
  In psihoterapie clientul va fi informat ca  discutia din cabinet este confidentiala si  va fi dezvaluita  sau inregistrata numai cu permisiunea sa. In cazul unui  adolescent  aflat in terapie, acesta va fi informat ca numai  el poate decide asupra modului in care informatiile vor fi dezvaluite parintilor. Exceptie: exista momente cand informatia trebuie transmisa daca pune viata lui in pericol sau pe a celor din jur.  ( intentia de vatamare,  autoagresiune, suicid etc)                                                            

2. SIGURANTA
Psihologul creaza un mediu confortabil, in care clientului i se permite  sa se simta liber sa se exprime,  sa-si inteleaga comportamentele,  sa se simta in  siguranta cand se autodezvaluie. Vor fi date informatii despre durata, pret, continut si incheierea fiecarei intalniri, precum si fixarea unor limite comportamentale (de exemplu: nu are voie sa se lovească – raneasca , sa il loveasca pe psiholog sau sa distruga lucrurile din incapere).

3. NON-INTRUZIVITATE
La psiholog nu se ,, scormoneste in sufletul omului,, , nu se incalca acea granita personala pentru ca fiecare om va povesti atat cat stie si poate la prima sedinta. Va fi respectat spatiul  personal al clientului, fara  intrebari gen ,,mitraliera,,  sau intrebri incomode care il pot speria sau irita. Fiecare persoana  se dechide  si povesteste cat si cum simte la prima sedinta in propriul ritm. Psihologul susustine si asculta cu intelegere   pe tot parcursul terapiei.

4. EXCLUSIVITATE
Clientul va trai o relatie unica cu psihologul iar interventia neasteptata din partea altora (frati, parinti, socri, colegi ai psihologului, telefoane, solicitari externe etc.) este strict interzisa, mai ales in psihoterapia copilului si adolescentului.

 5. AUTENTICITATE
Autenticitatea se refera la o relatie terapeutica naturala, fara prejudecati dar cu  momente de seriozitate ce vizeaza complexitatea  problemelor puse in discutie.

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin

Implicarea, seriozitatea si perseverenta sunt definitorii pentru un succes psihoterapeutic.

Programează-te

Psihoterapeut Florentina Bocai - citește mai multe despre cine sunt eu