Blog

Cabinet psihoterapie Florentina Bocai

Viata ta e calatoria ta!

Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie!

Haideti sa indraznim sa aruncam o privire mai atenta la ceea ce traim si sa ne imaginam viata noastra ca fiind o calatorie cu destinatie clara. Sa ne imaginam ca pe acest drum trasura reprezinta corpul nostru, caii de la trasura reprezinta mintea, iar calatorul este sufletul care cauta sa ajunga cu bine la destinatie.

Puteti vizualiza acest lucru?

Read more

Psihoterapia e calea catre tine insuti !

Ce este psihoterapia ?

Cand in viata personala apare disconfortul, traim de cele mei multe ori, stari de confuzie si blocaj emotional si suntem  tentati sa ne retragem in interior refuzand comunicarea. Dar sunt persoane care cauta sa dea un sens vietii si atunci ele cauta o rezolvare, o iesire din situatie si cauta un specialist pentru a gasi o noua directie de actiune!

Apar pe rand, teama, nesiguranata, neincrederea, frustrarea, furia si cateodata toate la un loc, devastandu-le viata!

Sfatuiti de prieteni, colegi, parinti sau informandu-se in detaliu, pornesc spre psiholog cand simt ca au ratacit drumul si ,,povara e prea grea,, pentru a o duce singuri, pornesc mai cu seama atunci  cand doresc o schimbare in viata!

(mai mult…)

Fii observatorul gandurilor tale !

CUM  NE OBSERVAM GANDIREA ?

Cel mai important lucru pe care il putem  face cand suntem intr-o situatie de discomfort, este focalizarea pe ceea ce simtim in interior si astfel putem deveni observatori ai gandurilor, sentimentelor si  intentiilor noastre.2

Noi suntem fiinte cu reactii impulsive in anumite situatii, in functie de traumele in mediul familial, social de provenienta.

Ati observat cum reactionati cateodata in mod impulsiv, aproape automat?
Puteti observa alegerile pe care le-ati facut in diverse etape sau momente ale  vietii ?

Read more

WORKSHOP CONSTELATII FAMILIALE

Pentru detalii workshop si alte informatii: tel 0733.413.089
Facilitator Psihoterapeut Florentina Bocai

Rezervarea locului se face in limita locurilor disponibile si implica achitarea unui avans  cu 5 zile inaintea  evenimentului.
Sunt puse la dispozitie 2 locuri in regim gratuit pt studenti/ pensionari.

CE SUNT CONSTELATIILE FAMILIALE ?

Primul pas in Cercul Constelatiilor Familiale iti poate aduce claritate, liniste si armonie in viata ta si a familiei din care faci parte!
Constelatiile Familiale reprezinta o metoda terapeutica fenomenologica folosita cu intentia clara de vindecare a familiei.

Se desfasoara in cadrul unui cerc terapeutic reunit cu scopul de aduce ordine, armonie si claritate in viata fiecaruia, prin eliminarea complicatiilor sau dezorientarilor din destinul familial sau transgenerational.

Sunt restituite poveri si suferinte emotionale, sunt eliberate juraminte si credinte preluate din povesti dramatice ale familiei si se stabilesc astfel granite relationale sanatoase bazate pe apartenenta, respect si egalitate.

Metoda a fost conceputa de psihoterapeutul german Bert Hellinger, care a descoperit ca metoda constelatiilor aduce vindecare sufletului familial cand sunt respectate cele 3 „Legi ale iubirii”:
• Legea apartenentei – orice om conceput si nascut are dreptul natural sa apartina familiei.
• Legea ordinii – fiecare om are dreptul la locul lui in familie, respectandu-se rangul conceperii si nasterii.
• Legea echilibrului dintre a da si a primi – fiecare membru are dreptul de a primi si de a da in mod egal atentie, iubire, valoare etc. Intre generatii – parintii daruiesc, iar copiii primesc. La randul lor, copiii daruiesc generatiei urmatoare.

Persoana care isi lucreaza o constelatie familiala poate avea o tema legata de:
divort, despartire, abuz emotional, violenta, secrete sau juraminte de familie, neimplinire conjugala, imposibilitatea de a concepe un copil, moartea timpurie a parintilor sau bunicilor, pierderea subită a partenerului de viata, membri abuzati, exclusi sau dezmosteniti din familie, prejudicii aduse prin santaj sau comportament imoral, copii care au murit la nastere, avortati sau dati spre adoptie; alcoolism, relatii distante sau intrerupte cu copiii, faliment, tentativa de suicid, stres post-traumatic dupa doliu, boala, crima, razboi, experiente dramatice traite in strainatate, inchisoare sau intr-o institutie de boli mintale etc

Cum se lucreaza in grup metoda constelatiei familiale?
Clientul isi expune tema de lucru si va alege reprezentanti din cerc, oferindu-le diferite roluri (spre expl. rol de „tata”, „mama”, „bunica”).In functie de cum sunt pozitionati si de miscarile sufletului se obtine un tablou al problemei si se contureaza astfel o imagine evidenta in spatiu ce poarta numele de „constelatie”.

Pot veni in grupul de Constelatii persoane care nu doresc sa-si lucreze o constelatie dar acestea vor avea un rol important in cercul de sustinere de pe margine, participand subtil la un proces frumos de vindecare personala. Se pot regasi in anumite secvente dintr-o constelatie prin trairi intense si constientizari referitoare la istoria personala.

Constelatiile familiale nu reprezinta un curs de predare sau prezentare, nu se fac initieri energetice sau transfer de bioenergie.

Cine poate participa?
Orice adult care doreste sa obtina clarificare, constientizare si rezolvarea unei situatii generatoare de stres.

Care sunt beneficiile participarii la grup?

Grupul ofera confidentialitate, compasiune si respect pentru destinul nostru si al stramosilor nostri, iar suportul emotional oferit permite fiecarui participant iesirea din triunghiul dramei personale.

Se spune ca intr-o constelatie familiala atunci cand un membru este exclus din sistemul familial, in generaţia urmatoare un alt membru ii va repeta o parte din destin, avand un scenariu de viata identic.

Cand reuseste o vindecare in urma unei constelatii personale se spune ca 7 generatii anterioare si 7 generatii viitoare beneficiaza de acest proces.

Cum se desfasoara si care sunt miscarile fine ale sufletului intr-o constelatie?
Te invit sa afli aceste aspecte si altele pe parcursul unui workshop de autocunoastere personala prin metoda Constelatiilor Familiale.

Cu respect,
Facilitator Psihoterapeut Florentina Bocai

Viata ta e calatoria ta!

Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie! Haideti sa indraznim sa aruncam o privire mai atenta la ceea ce traim si sa …

Psihoterapia e calea catre tine insuti !

Ce este psihoterapia ? Cand in viata personala apare disconfortul, traim de cele mei multe ori, stari de confuzie si blocaj …

Fii observatorul gandurilor tale !

CUM  NE OBSERVAM GANDIREA ? Cel mai important lucru pe care il putem  face cand suntem intr-o situatie de discomfort, …