Evenimente

Detalii aici

Detalii aici

Workshop CONSTELATII FAMILIALE  –  mai 2021 

Inscrieri  pentru luna  mai 2021 si alte detalii la tel: 0733.413.089

Facilitator: Psiholog FLORENTINA BOCAI

Oare ce sunt si ce nu sunt Constelatiile Familiale ?

Constelaţiile Familiale se desfasoara in cadrul unui grup terapeutic reunit cu intentia de vindecare a sistemului familial prin refacerea unor legaturi intrerupte de-a lungul mai multor generatii.

Bert Hellinger a descoperit ca metoda constelatiilor devine eficienta cand toate cele

trei legi ale iubirii se respecta,  acestea fiind universal valabile pentru orice familie din intreaga lume :

1. Legea apartenentei – orice om conceput si nascut intr-o familie are dreptul natural sa-i apartina.

2. Legea ordinii – fiecare are dreptul sa detina locul care ii corespunde, in ordinea in care a venit in familie (de ex: bunicii sunt inaintea parintilor si inaintea nepotilor; fratilor li se respecta rangul nasterii – cel mare, cel mijlociu, cel mic).

3. Legea echilibrului dintre a da/a primi- fiecare membru are dreptul de a primi si de a da in mod egal atentie, iubire, valoare, etc. Intre generatii – parintii daruiesc, iar copiii primesc. La randul lor, copiii daruiesc generatiei urmatoare.

Cum se lucreaza in grup metoda constelatiei familiale?

“A face o constelatie”, in cadrul grupului de participanti, se refera la a configura o imagine in spatiu a problemei, invitand in diferite roluri (spre exemplu, in rol de “tata”, “mama”, “bunici”, s.a) diversi participanti din grup. In functie de cum sunt pozitionati acestia si de miscarea lor ulterioara, se contureaza o imagine cu sens pentru cei implicati, iar aceasta imagine poarta numele de “constelatie”.

Cum incepe o constelatie ?

Clientul isi numeste situatia problema pe care nu a reusit sa o rezolve in cadrul terapiei individuale si, ajutat de facilitator, invita reprezentanti alesi din grup  care sa paseasca in campul terapeutic , in  constelatie dandu-le un rol.

Reprezentantii sunt invitati sa dea curs miscarilor si senzatiilor corporale si sa exprime ceea ce simt. Prin miscarile fiecarui reprezentant din constelatie, facilitatorul  va observa dinamica situatiei in care se afla si va intelege ce solutii sunt pentru solutionarea problemei clientului.

Exista anumite fraze vindecatoare ce sunt rostite in constelatii ce aduc cu sine constientizarea viitoarei vindecari sistemice si solutionari terapeutice!

Fiecare membru isi va relua locul de neinlocuit -de la nastere – in propriul sau sistem familial si ,,va da inapoi,, comportamente distructive sau suferinte preluate si purtate ani de zile in spate ca fiind poveri emotionale.

Cine poate participa in grupul de terapie?

Orice adult care se confrunta cu una din problemele expuse mai jos si doreste sa obtina o clarificare, constientizare sau vindecare  in ceea ce priveste calitatea vietii sale, in sensul dezvoltarii personale.

Se spune ca o constelatie familiala este precum o constelatie stelara. Dacă un membru a fost exclus din cadrul familiei, atunci cineva dintr-o generaţie viitoare îi va repeta intr-un fel sau altul destinul, împărtăşind un scenariu de viaţă asemănător si astfel constelatia/familia va pierde din putere.

Această regulă se aplică tuturor membrilor familiei : celor care au adus prejudicii sistemului familial sau care au fost respinşi din motive de abuz sau comportament imoral, fostilor parteneri, copiilor care au murit la naştere sau la varste mici, mamelor care au murit la nastere, membrii familiei care au murit tineri, copiilor avortati sau dati spre adoptie, membrilor familiei care si-au petrecut viata zeci de ani in strainatate, inchisoare sau intr-o institutie de boli mintale.

Se spune ca atunci cand o persoana se vindeca, 7 generatii in spate si 7 generatii viitoare beneficiaza de procesul vindecarii.

Numai atunci când recunoaştem şi onorăm un sistem familial, lanţul destinelor traumatice  poate fi intrerupt.

Va astept cu drag,

Facilitator Psiholog Florentina Bocai

_______________________________________________________________

GRUP   TERAPIE SUPORTIVA PENTRU ADOLESCENTI CU ANXIETATE

Organizator:  Cabinet Individual de Psihologie
Moderator: psiholog  Florentina BOCAI

Modalitate de lucru: jocuri de rol, proiectii, oglinzi, tehnici de introspectie, exercitii de relaxare , lucru pe perechi, discutii libere etc

Frecventa: saptamanala
Timp lucru: 4 ore
Grup: 8-12 persoane

Cabinetul de Psihoterapie  Florentina Bocai organizeaza online grup terapeutic  saptamanal , in urma multor sesizari din partea parintilor privind adolescentii aflati in depresie si anxietate  cu  retractie sociala si stres scolar acut.

Beneficiile adolescentilor aflati in terapia de grup:
-castigarea increderii in sine
-comunicare si relationare armonioasa  cu propria persoana
-invatarea unor tehnici de relaxare
intelegerea granitelor  si spatiilor de putere in relatii
-focalizarea pe comportamente si activitati constructive
-constientizarea legaturii dintre gand si comportament
-descoperirea de noi comportamente  pentru gestionarea emoţiilor
-dezvoltarea abilitatilor de adaptare sociala si relationala

-dezvoltarea abilitatilor de adaptare sociala
-descoperirea unor noi modalitati de rezolvare de probleme
-constientizarea legaturii dintre ganduri si sentimente
-constientizare –reflectare  in  funcţie de descoperirile personal

Oportunitatea unui  adolescent de a se inscrierie intr-un grup terapeutic  reprezinta o cale spre  schimbare in scopul intelegerii starilor  de confuzie si conflict, problemelor de comunicare, dependenta, frica, agresivitate, neincredere sau  stres  scolar etc .

Modulul de  dezvoltare personala cuprinde 6 sesiuni de lucru si se centreaza  pe  folosirea resurselor interioare ale adolescentului, pentru o mai buna  comunicare si adaptare in familie, la scoala sau in mediul social.

Avantajele participarii  in  cadrul unui grup  terapeutic

– impartasesti cu ceilaltii experiente similare -constientizezi ca si altii se confrunta cu acelasi gen de problema

– cresterea increderii in  sine

– imbunatatirea capacitatii de autocunoastere si comunicare
– reducerea comportamentelor problematice-reflectare, oglinda, masca, proiectie  in experientele grupului

Terapia de grup presupune un  grup terapeutic cu mai multor persoane ce impartasesc experiente asemanatoare sau preocupari comune. Se ofera un  cadru sigur in care puteti  experimenta relatii sociale fara teama de a fi respinsi, criticati sau  judecati . Vor fi implicate jocuri de rol, povestiri terapeutice si discutii libere pe anumite subiecte, tehnici  de  relaxare, introspectie.
Terapia de grup va tine cont de varsta, mediul de viata  si  preocuparile adolescentilor implicati.

_________________________________________________________________

Atelier de lucru ,,Un pas inainte,,

Ne propunem  de fiecare data la un inceput de An Nou, sa pasim altfel , sa iubim altfel, dar de  multe ori pe parcursul anului lasam  dorintele personale deoparte si intram in iuresul activitatilor zilnice uitand  de suflet.

Sa facem un pas inainte  spre propriile dorinte din  suflet, sa lasam trecutul in urma si sa facem mergem  inainte  intr-o viata noua!

Organizator: Cabinet Individual de Psihologie
Durata seminar: 4 ore
Numar participanti:  max 10
Inscrieri numai la tel: 0733. 413. 089.
Locatia: zona P-ta Victoriei-Dorobanti, sect.1, Bucuresti
Moderator: psihoterapeut autonom Florentina BOCAI

Modalitate de lucru:


lucru in grup, pe perechi,  imagerie dirijata si tehnici de introspectie, mesaje confident-plic, surprize

Implicarea, seriozitatea si perseverenta sunt definitorii pentru un succes psihoterapeutic.

Psihoterapeut Florentina BocaiCabinet de Psihoterapie Bucuresti