Constelatii familiale

Primul pas in Cercul Constelatiilor Familiale

iti poate aduce claritate, liniste si armonie in suflet si minte!

Se spune ca o constelatie familiala este precum o constelatie stelara.

Atunci cand un membru este exclus din sistemul familial, din generaţia urmatoare un alt membru ii va repeta o parte din destin, avand un scenariu de viata identic.

Cand apare o vindecare in urma unei constelatii personale, se spune ca 7 generatii anterioare si 7 generatii viitoare beneficiaza de acest proces.

Constelatiile Familiale reprezinta o metoda terapeutica fenomenologica folosita cu intentia clara de vindecare a familiei. Se desfasoara in cadrul unui cerc terapeutic reunit cu scopul de aduce ordine, armonie si claritate in viata fiecaruia, prin eliminarea complicatiilor sau dezorientarilor din destinul familial sau transgenerational. constelatii familiale

Sunt restituite poveri si suferinte emotionale, sunt eliberate juraminte si credinte preluate din povesti dramatice ale familiei si se stabilesc astfel granite relationale sanatoase bazate pe apartenenta, respect si egalitate.

Metoda a fost conceputa de psihoterapeutul german Bert Hellinger – fost preot misionar in comunitatile tribului Zulu in Africa de Sud – care a descoperit ca metoda constelatiilor aduce vindecare sufletului familial cand sunt respectate cele 3 „Legi ale iubirii”:

  1. Legea apartenentei– orice om conceput si nascut are dreptul natural sa apartina familiei.
  1. Legea ordinii– fiecare om are dreptul la locul lui in familie, respectandu-se rangul conceperii si nasterii.
  1. Legea echilibrului dintre a da si a primi – fiecare membru are dreptul de a primi si de a da in mod egal atentie, iubire, valoare etc. Intre generatii – parintii daruiesc, iar copiii primesc. La randul lor, copiii daruiesc generatiei urmatoare
 
Daca doresti sa te inscrii click aici.
 

Persoana care isi lucreaza o constelatie familiala poate avea o tema legata de:

divort, despartire, abuz emotional, violenta, secrete sau juraminte de familie, neimplinire conjugala,  imposibilitatea de a concepe un copil, moartea timpurie a parintilor sau bunicilor, pierderea subită a partenerului de viata, membri abuzati, exclusi sau dezmosteniti din familie, prejudicii aduse prin santaj sau comportament imoral, copii care au murit la nastere, avortati sau dati spre adoptie; alcoolism, relatii distante sau intrerupte cu copiii, faliment, tentativa de suicid, stres post-traumatic dupa doliu, boala, crima, razboi, experiente dramatice traite in strainatate, inchisoare sau intr-o institutie de boli mintale etc

Cum se lucreaza in grup metoda constelatiei familiale?

Poti obtine vindecarea participand ca Reprezentant intr-o constelatia cuiva sau lucrandu-ti o tema( situatie problema) ca Participant in Constelatia personala.

Ca Participant: Clientul isi expune tema de lucru si isi va alege reprezentanti din cerc, oferindu-le diferite roluri (spre expl.  rol de „tata”, „mama”, „bunica”). In functie de cum sunt pozitionati si de miscarile sufletului  se obtine un tablou al problemei si se contureaza astfel o imagine evidenta in spatiu ce poarta numele de „constelatie”.

 

Pe parcursul unui atelier de o zi se lucreaza 5- 6 Constelatii .

Persoanele care vin in grup, dar care nu isi lucreaza constelatia  se numesc Reprezentanti si vor avea un rol important in cercul de sustinere de pe margine, participand subtil la un proces frumos de vindecare personala. Se pot regasi in anumite secvente dintr-o constelatie prin trairi intense, secvente din viata personala identice  si constientizari referitoare propriul sistem familial.

Miscarile reprezentantilor in constelatie fac parte din campul generat de inconstientul individual si familial al clientului, numit si „camp morfogenetic” (Ruppert Sheldrake).

In constelatie lucram cu campul morfogenetic sau denumirea data pentru forma oricarui sistem viu din natura. In interiorul oricarui camp morfogenetic orice lipsa din sistem are tendinta de a se reface in mod identic. Astfel ca daca lipseste o parte dintr-un organism, la nivel fizic apare acea lipsa, dar la nivel energetic imaginea arata ca fiind intreg.

Constelatiile familiale nu reprezinta un curs de predare sau prezentare, nu se fac initieri energetice sau transfer de bioenergie.

Cine poate participa?

Orice adult care doreste sa obtina clarificare, constientizare si rezolvarea unei situatii generatoare de stres.

Care sunt beneficiile participarii la grup?

Grupul ofera confidentialitate, compasiune si respect pentru destinul nostru si al stramosilor, iar suportul emotional oferit permite fiecarui participant iesirea din  drama personala.

Cum se desfasoara si care sunt miscarile fine ale sufletului intr-o constelatie?  

Te invit sa afli aceste aspecte si altele pe parcursul unui workshop de autocunoastere personala prin metoda Constelatiilor Familiale.

Pentru inscriere la urmatorul workshop  click aici.

Psihoterapeut FLORENTINA BOCAI

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin

Implicarea, seriozitatea si perseverenta sunt definitorii pentru un succes psihoterapeutic.

Programează-te

Psihoterapeut Florentina Bocai - citește mai multe despre cine sunt eu