Constelații familiale

Primul pas în lucrul cu constelațiile îți poate aduce claritate, liniște și ordine în suflet și minte!

Constelațiile familiale reprezintă o metodă terapeutică fenomenologică.

Dacă ai vizionat filmul „Un alt sine”, ai văzut acolo aspectul transgenerațional și fenomenologic al metodei. Atunci când un membru este exclus din sistemul familial, în generația următoare, un urmaș îi va repeta o parte din destin, având un scenariu de viață identic.

Când apare ordinea și echilibrul în sistem, se spune că 7 generații anterioare și 7 viitoare beneficiază de acest proces.

Ce sunt constelațiile familiale?

  • Constelațiile familiale se desfășoară în grup sau individual, cu scopul de a aduce ordine și claritate în viața ta, prin restabilirea echilibrului în sistemul familial.
  • Poți restitui poveri și suferințe emoționale, elibera secrete, jurăminte și credințe preluate din povești dramatice ale familiei.
  • Vei stabili granițe relaționale mai sănătoase, bazate pe cele 3 legi ale iubirii, concepute de Bert Hellinger.

Metoda a fost concepută de către Bert Hellinger, fost preot misionar în comunitățile tribului Zulu din Africa de Sud, care a descoperit că metoda constelațiilor familiale aduce vindecare sistemului familial atunci când sunt respectate cele 3 „Legi ale iubirii”.

Metoda a fost concepută de către Bert Hellinger, fost preot misionar în comunitățile tribului Zulu din Africa de Sud, care a descoperit că metoda constelațiilor familiale aduce vindecare sistemului familial atunci când sunt respectate cele 3 „Legi ale iubirii”:

Ce nu sunt constelațiile?

Constelațiile familiale nu reprezintă un curs, nu au legătură cu constelațiile stelare, inițieri energetice, transfer de bioenergie sau ghicire de destin.

Mișcările reprezentanților în constelație fac parte din câmpul inconștientului individual și familial al clientului, numit și „câmp morfogenetic” (Rupert Sheldrake).

Nu jucăm roluri ca la teatru, lucrăm cu câmpul morfogenetic, care se referă la orice sistem viu din natură. În interiorul acestui câmp, orice lipsă din sistem are tendința să se refacă în mod identic. Astfel, dacă lipsește fizic o parte dintr-un organism, la nivel energetic imaginea arată ca fiind întreg.

O constelatie familială poate avea o temă legată de:

Cum se lucrează constelațiile familiale ?

În grupul de constelații poți lucra în cele 3 poziții/ roluri: participant, reprezentant sau observator.

PARTICIPANT: Îți lucrezi o constelație personală și alegi reprezentanți din grup, oferindu-le diferite poziții (ex. „tata”, „mama”, „bunica”). În funcție de poziționări, emoții, mișcări, se obține un tablou al temei, se conturează o imagine în câmp ce poartă numele de „constelație”.

REPREZENTANT: Ești parte din constelația altcuiva și din rezonanță vei obține propriile tale răspunsuri și conștientizări.

OBSERVATOR: Nu ești parte din constelația cuiva, dar poți observa subtil ce emoție te atinge, te activează și e secvență din viața ta.

Cum poți alege să-ți lucrezi tema personală

Constelație familială individuală

Se lucrează 1-1 cu figurine sau ale obiecte

Constelații familiale în grup

Se lucreaza în tabere sau wokshopuri

Pe parcursul unui atelier de o zi se lucreaza 5 constelații

Când ești prezent în constelații, ești parte dintr-un sistem familial mai mare și intri într-un proces de echilibrare și armonizare personală.

Q & A

Cine poate participa?

Orice adult care a împlinit 18 ani, nu se află sub tratament psihiatric și care dorește să obțină clarificare în rezolvarea unei situații generatoare de stres.

Grupul ofera confidențialitate, empatie și respect pentru destinul nostru și al strămoșilor.

Te invit să afli aceste aspecte lucrând o temă personală în grup sau individual, 1-1, prin metoda Constelațiilor familiale.

Psihoterapeut Florentina Bocai