Evenimente

Workshop CONSTELATII FAMILIALE

Workshop CONSTELATII FAMILIALE

Inscrieri si alte detalii la tel: 0733.413.089

Facilitator: Psiholog FLORENTINA BOCAI

Oare ce sunt si ce nu sunt Constelatiile Familiale ?

Constelaţiile Familiale se desfasoara in cadrul unui grup terapeutic reunit cu intentia de vindecare a sistemului familial prin refacerea unor legaturi intrerupte de-a lungul mai multor generatii.

Bert Hellinger a descoperit ca metoda constelatiilor devine eficienta cand toate cele trei legi ale iubirii se respecta, acestea fiind universal valabile pentru orice familie din intreaga lume :

1. Legea apartenentei – orice om conceput si nascut intr-o familie are dreptul natural sa-i apartina.

2. Legea ordinii – fiecare are dreptul sa detina locul care ii corespunde, in ordinea in care a venit in familie (de ex: bunicii sunt inaintea parintilor si inaintea nepotilor; fratilor li se respecta rangul nasterii – cel mare, cel mijlociu, cel mic).

3. Legea echilibrului dintre a da/a primi- fiecare membru are dreptul de a primi si de a da in mod egal atentie, iubire, valoare, etc. Intre generatii – parintii daruiesc, iar copiii primesc. La randul lor, copiii daruiesc generatiei urmatoare.

Cum se lucreaza in grup metoda constelatiei familiale?

citeste mai mult

TERAPIE DE GRUP PENTRU ADOLESCENTI

Oportunitatea unui  adolescent de a se inscrierie intr-un grup terapeutic  reprezinta o cale spre  schimbare in scopul intelegerii starilor  de confuzie si conflict, problemelor de comunicare, dependenta, frica, agresivitate, neincredere sau  stres  scolar etc .

Modulul de  dezvoltare personala cuprinde 6 sesiuni de lucru si se centreaza  pe  folosirea resurselor interioare ale adolescentului, pentru o mai buna  comunicare si adaptare in familie, la scoala sau in mediul social.

 

Organizator:  Cabinet Individual de Psihologie
Moderator: psiholog  Florentina BOCAI

Modalitate de lucru: jocuri de rol, proiectii, oglinzi, tehnici de introspectie, exercitii de relaxare , lucru pe perechi, discutii libere etc

Citeste mai mult

Atelier de lucru “Un pas inainte”

Ne propunem  de fiecare data la un inceput de An Nou, sa pasim altfel , sa iubim altfel, dar de  multe ori pe parcursul anului lasam  dorintele personale deoparte si intram in iuresul activitatilor zilnice uitand  de suflet.

Sa facem un pas inainte  spre propriile dorinte din  suflet, sa lasam trecutul in urma si sa facem mergem  inainte  intr-o viata noua!

Citeste mai mult

Viata ta e calatoria ta!

Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie! Haideti sa indraznim sa aruncam o privire mai atenta la ceea ce traim si sa …

Psihoterapia e calea catre tine insuti !

Ce este psihoterapia ? Cand in viata personala apare disconfortul, traim de cele mei multe ori, stari de confuzie si blocaj …

Fii observatorul gandurilor tale !

CUM  NE OBSERVAM GANDIREA ? Cel mai important lucru pe care il putem  face cand suntem intr-o situatie de discomfort, …